Waarin daag jij jezelf uit ?

27 augustus 2021

Na een heerlijke vakantie genoot ik deze week op het water, met uitzicht op Gorinchem, een dag van rust ter voorbereiding op een nieuw seizoen. Al mijmerend concludeer ik, dat ‘mijn stadje’ Gorinchem (uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland) een secure base is……… Om een secure base te zijn heb je secure bases nodig.

“Een secure base is een persoon die, of een plaats, doel of object dat een gevoel van bescherming , veiligheid en zorg verschaft. Deze is tegelijkertijd bron van inspiratie en energie zodat we op onderzoek kunnen gaan, uitdagingen aannemen en risico’s durven nemen”.
( Uit Care to Dare, in het Nederlands vertaald door o.a. Jakob van Wielink en Marnix Reijmerink )

Volop mijn roeping kunnen leven? Dan mag ik leren om focus te houden op wat werkelijk belangrijk is om vreugde en succes te kunnen ervaren. Dat is wat secure base leiders doen. Daarbij combineren ze zowel caring als daring.

Er staan in het komende seizoen uitdagingen voor de deur. Uitdagingen die voelen als risicovol. Ook het risico om zonodig afscheid te nemen van mijn secure base Gorinchem. Daar ligt mijn uitdaging in het nieuwe seizoen: vooruit bewegen, de risico’s aangaan en alles wat daarbij voelbaar is welkom te heten. Waarom? Om mijn roeping ten volle te leven.
Waarin daag jij jezelf uit ?